OTKRIĆE

Zvijezda u središtu sustava otkrivena je 1999. godine tijekom dva Micron All-Sky Survey (2MASS). Upisan je u sljedeći katalog s oznakom "2MASS J23062928-0502285". Brojevi se odnose na pravo uzlijetanje i deklinacija pozicije zvijezde na nebu i "J" se odnosi na julijsku epohu.
Sustav je kasnije proučavao tim na Sveučilištu u Liègeu , koji je započeo svoje primjedbe pomoću TRAPPIST-South teleskopa od rujna do prosinca 2015. i objavio svoje nalaze u časopisu Nature u svibnju 2016. godine. The backronim TRAPPIST odražava nacionalnost teleskopa aludirajući na belgijski poznati trapističko pivo , nazvano po rimokatoličkom vjerskom poretku , koje su astronomi koristili za toast njihovog otkrića. Budući da je zvijezda bila domaćin prvih eksoplaneta otkrivenih ovim teleskopom, otkrivači su je prema tome nazvali "TRAPPIST-1".
Planeti su označeni redoslijedom njihova otkrića, počevši od b za prvi otkriveni planet, c za drugi i tako dalje. Tri planeta oko TRAPPIST-a prvi put su otkriveni i označeni b , c i d redoslijedom povećanja orbitalnih perioda, a druga skupina nalaza nalazila se slično na e.
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now